Projekt

Projekt


foto: Henrik Mill

PAN

En barnopera om magi och fantasi av

Björn Linnman och Kjell Wremert

Den 18 mars 2023 är det äntligen dags för världspremiären av baroperan PAN!

 

Den envisa sjuåringen Ella-Stina tappar bort sin nalle och ger sig ut på en magisk resa i virvlande labyrinter för att hitta honom. Undrar vad hon hittar på vägen…

En opera om vänskap och om att våga.

 

I rollerna ser vi:

Ella-Stina - Roma Loukes

Herr K/Ess - Markus Norrman

Flöjt/PAN - Malin Trast

Piano - Markus Jonsson

 

Föreställningar lördagen den 18 mars kl. 15.00 och söndag 19 mars kl. 15.00.

Teatersalen, Växhuset, Viktor Larssons plats, Västerås-

 

Föreställningen är ca 30 min lång och lämplig för barn från ca 6 år (yngre går naturligtvis bra).

 

Biljetter bokas på bokning.operarop@gmail.com och hämtas ut på föreställningsdagen, kassan öppnar en timma före föreställning. Swish eller kontant betalning.

 

Biljettpris: Vuxna 100 kr, barn 50 kr.

Äldre

La serva padrona

En stjärna med hjärna

En komisk opera av Giovanni Battista Pergolesi

Lunchkonsert Västerås konserthus

12 april 2019 kl 12.15


Välkomna på Opera-Lunchkonsert i Västerås konserthus!Uberto är less på att han aldrig får sin vilja igenom, så han beslutar sig för att skaffa en hustru som kan få det bångstyriga tjänstefolket på plats. Tjänsteflickan Serpina ser dock andra möjligheter och tänker se till att hon förblir husets enda härskarinna… Ett kittlande triangeldrama som här utspelar sig i en intrigtät stumfilmsstudio vid 1900-talets början.I rollerna ser vi:

Uberto - Markus Norrman

Serpina - Agnes Lindberg

Vespone - Robin Grönholm


Regi och scenografi - Kjell Wremert

Piano - Jan BülowProduktionen är i sitt ursprung ett sammarbete mellan Skådebanan Västmanland, OperaRop, Kamus och Liljanensemblen med stöd av Landstinget Västmanland och Västerås Stad

Foto: Henrik Mill

foto: Henrik Mill

Piet Mondrian, Grått träd. Månne Linden från sång nr 5?

Pepparkakshäxan

En barnopera av Engelbrecht Humperdinck

Växhuset - Västerås

 

Skolföreställningar 31 januari 2019

 

 

Knaperi, knaperi knus. Vem är det som knaprar på mitt hus? Hans och Greta drivs ut i skogen av hunger för att försöka finna något att äta. I den mörka och okända skogen hittar de ett förtollat hus, av pepparkakor! Vad de inte vet är att det bor någon i huset, som älskar barn och gärna ser att de kommer på besök... Kommer de att klara sig? Med list och mod tar sig Greta an en uppgift som först verkar omöjlig.

 

Västeråsbaserade operakompaniet OperaRop firar sitt tioårsjubileum med att göra en återuppsättning av Pepparkakshäxan, en bearbetning av Engelbert Humperdincks Hans och Greta från 1893.

 

 

I rollerna ser vi:

Hans: Linda Espling

Greta: Agnes Lindberg

Pappan/Häxan: Markus Norrman

Piano: Kalle Peura

Regi/Scenografi: Kjell Wremert

 

 

Winterreise

Franz Schubert - Wilhelm Müller

Västerås konserthus 9 november 2018 kl. 12.15

 

Jan Bülow - Piano

Markus Norrman - sång 

Lunchkonsert i Västerås konserthus, fredagen den 9 november 2018. Schuberts mästerliga sångcykel om kärlek och längtan, uppbrott och minnen, vinter och en bäck som för vandraren vidare. Vi bjuder på del 1-12.

Arrangör Västmanlandsmusiken, pris 20 kr.

Vänligen se https://vastmanlandsmusiken.se/event/lunchkonsert-winterreise/ för mer information.

Bland älvor och troll i operaskogen


Vad är det som händer i skogen? Skogsälvans hår är i ett enda fågelbo av trassel-kladd! Det måste vara det stökiga bergatrollet som är skyldigt… men bergatrollet har också problem – någon har förstört hans fina pelargoner! Det måste vara den slarviga vätten! Kan man tänka sig, vätten har också utsatts för vandalisering, hennes vättemysiga sovplats har utsatts för ett attentat. Så o-vettigt! Det måste vara den fjantiga skogsälvan som alltid skall ha det så ”fint” och ”pyntat” överallt.


Bland älvor och troll i operaskogen är en opera för barn mellan 3 och 8 år. OperaRop vill i sitt nya projekt flytta ut operamusiken i en ny och spännande miljö – skogen.  Publiken kommer att guidas genom skogen, längs en upplevelsestig där olika operascener kommer att utspela sig. Föreställningen bygger på interaktion med publiken, där sångarna tar hjälp av barnen för att lösa problemen. Med musik av Mozart, Verdi och Lehár, libretto av Markus Norrman.


Spelades under 2014, 2015 och 2016.Se även www.operarop.se


Trollflöjten
Bland älvor och troll i operaskogen
Älvan